top of page

Over ons

Wij zijn Willem en Noëlle Derijks en samen zijn we de grondleggers van Derijks Training&Coaching. 

Onze visie komt met name uit de mentale kracht. Focussen lijkt niet meer vanzelf sprekend in een tijd waarin we blootstaan aan de vele externe prikkels zoals social media, telefoon, mail etc. Wie goed wil presteren moet z’n aandacht erbij houden. Dat klinkt eenvoudig, maar we laten ons steeds gemakkelijker afleiden van de taken waar we mee bezig zijn om ons doel te behalen. Wij zijn er van overtuigd dat een mens beter presteert door te focussen. Aandacht, concentratie en focus zijn in deze tijd voor veel mensen geen vanzelfsprekende vaardigheden, maar vaker valkuilen. In de mentale kracht worden 6 tools behandeld die centraal staan voor een balans tussen mentale en fysieke gezondheid. Deze tools zijn: doelen stellen, visualisatie, energie, management (brein, voeding en ademhaling), actie reflectie, aandacht en gedachte controle. 

 

Door onze ervaring in de  mentale kracht  en passie voor bewegen, hebben wij steeds meer interesse gekregen voor het verband tussen fysieke en mentale gezondheid. Een gezonder lichaam leidt tot een gezondere geest. Sporten kan een uitlaatklep zijn of ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt door een sterker lijf. Wij zijn er van overtuigd dat beweging essentieel is voor onze mentale en fysieke gezondheid. 

 

Tijdens onze lessen maken wij veelvuldig gebruik van deze tools. Wil je hier meer van weten dan raden wij je aan het boek focus te lezen van Rico Schuijers, hoogleraar sportpsychologie. Rico heeft een indrukwekkende lijst van nationale teams, Olympische sporters en topsporters waar hij mee heeft mogen werken.

Wij zijn grote voorstanders van doelen stellen, want een ieder die begint met sporten heeft een doel, of het nou juist het leren van doelen stellen is, het bevorderen van zelfdiscipline, het vergroten van je zelfvertrouwen of het verbeteren van je conditie in combinatie met het sterker maken van je lijf. 

 

Bij ons kun je zowel individueel , met z’n tweeën of in een kleine groep trainen. Samen zullen we doelen stellen en er naar toe werken.

Graag tot ziens in ons filiaal aan de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat 5 te Duiven

efc080b6-1f39-4364-a63c-1c7837a1eb5a.jfi
WhatsApp Image 2021-04-14 at 22.16.36.jp
bottom of page